Sposób przygotowania

Ryż gotujemy. Do ostudzonego ryżu dodajemy mięso mielone. Cebulkę podsmażamy po czym dodajemy do mięsno-ryżowej masy. Do farszu dodajemy rónież jajko oraz przyprawy.Mieszamy. Całą główkę kapusty gotujemy parę minut.Zdejmujemy z niej liście.Ścinamy wszelkie zgrubienia, większe nerwy z liścia. Na każdy liść kapusty nakładamy nieco farszu i zawijamy.

Na dno garnka układamy liście , których nie użyliśmy do zrobienia gołąbków. układamy na nich nasze gołąbki,zalewamy wywarem i gotujemy około godzinę-półtorej.Podajemy z ziemniakami i sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    dziękuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ładnie podane :D super wygląd , przepis ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    od zawsze uwielbiam golabki
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    gołąbki to coś co lubię najbardziej:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    i o to chodzi! Tradycja i domowy smak!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jak dla mnie nie nic smaczniejszego w polskiej kuchni
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wyglądają, uwielbiam takie tradycyjne gołąbki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !