Sposób przygotowania

Wymieszać ze sobą mąkę i szklankę cukru. Dodać rozdrobnioną na kawałki margarynę. Zagnieść szybko margarynę z mąką i cukrem. Oddzielić żółtka od białek. Białka odstawiamy na razie, zaś żółtka mieszamy z mąką i zagniatamy , aby uzyskać ciasto. Wstawić ciasto na 20 min do zamrażarki.Foremkę wyściełać papierem do pieczenia. rozłożyć równomiernie ciasto , piec ok 20 minut. W tym czasie obrać i pokroić jabłka. Ubić pianę z białek , dodać do niej pół szklanki cukru. Ubitą pianę wymieszać z jabłkami i wyłożyć na gorące ciasto. Wstawić do piekarnika na 180 stopni, aby się zarumieniło.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    piękne zdjecie
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    dziękuję :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo ładne :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    bo w naturze wszystko wygląda pięknie, jedzenie również :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam, czy zostal jeszcze kawakeczek?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    Ja tez chcialbym kawalek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !