Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko.Paprykę umyć,odkroić wierzchy,a następnie usunąć gniazda nasienne.Cebulę obrać i posiekać.Mielone mięso wieprzowe wymieszać dokładnie z ryżem,cebulą oraz siekaną natką.Dodać jajko.Przyprawić odrobiną soli i pieprzu.Wydrążone papryki napełnić powstałym farszem.Kropić oliwą i piec 35 minut w temperaturze 200 stopni.Pokroić paprykę w plastry i podawać ją z ziemniakami.Na koniec ozdobić kilkoma listkami natki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię faszerowaną paprykę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !