Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1/2 kg
ryż 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
siekana natka pietruszka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 4 szt
mięso mielone 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Ugotować ryż na sypko.Paprykę umyć,odkroić wierzchy,a następnie usunąć gniazda nasienne.Cebulę obrać i posiekać.Mielone mięso wieprzowe wymieszać dokładnie z ryżem,cebulą oraz siekaną natką.Dodać jajko.Przyprawić odrobiną soli i pieprzu.Wydrążone papryki napełnić powstałym farszem.Kropić oliwą i piec 35 minut w temperaturze 200 stopni.Pokroić paprykę w plastry i podawać ją z ziemniakami.Na koniec ozdobić kilkoma listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.07.2013 10:37
bardzo lubię faszerowaną paprykę
jeta72 27.04.2012 23:10
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak