Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka świderkowa z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 40 dag
pomidor 3 szt
ogórek 2 średnie
rzodkiewka 10 szt
sałata 1/2 głowki
szczypiorek
koperek
natka pietruszki
majonez
sól
pieprz
kukurydza w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka świderkowa z warzywami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidora kroimy na szesnastki, ogórka wzdłuż na 4 części i następnie na plasterki, rzodkiewkę na półtalarki. Sałatę rozrywamy na drobne kawałki. Zieleninę drobno siekamy. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy z makaronem i kukurydzą. Doprawiamy do smaku majonezem, zmieszanym z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 11.04.2013 20:22
az chce się jesc takie pysznosci
IKrakowianka 12.02.2012 17:23
super na kolację
gusia1000 22.12.2011 15:41
warto taką robić.
Smakosz6 09.12.2011 11:00
mniam
Justa32 16.10.2011 14:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak