Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z płuckami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pół kg
woda letnia do smaku
jajko 2 sztuka
olej 1 łyżeczka
płucka ugotowane 1 kg
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z płuckami

Ugotowane płucka zmielić na maszynce. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle. Wszystko razem wymieszać z dodatkiem jednego jajka. Ciasto wyrobić z mąki, oleju, jajka i wody. Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 16.11.2011 19:03
pycha
Dorota59 18.10.2011 12:23
zjadłabym kilka od razu
ankaryba 08.10.2011 00:09
pyszne
matriasik 07.09.2011 00:09
Apetyczne pierożki
Henryka2 06.09.2011 23:02
Chaotyczny przepis na pyszne pierożki.
Henryka2 06.09.2011 23:02
Chaotyczny przepis na pyszne pierożki.
halina17 06.09.2011 16:37
swmaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak