Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowa Beza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 300 g
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 4 łyżki
borówki
truskawki
kiwa

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowa Beza

Ubijamy pianę z białek, dodając stopniowo cukier. Wkładamy masę do szprycy i wyciskamy bezy na papier do pieczenia. Pieczemy 45 minut w temp. 150*C.
Śmietanę mocno schłodzić w lodówce. Miksować mikserem do uzyskania gęstej konsystencji. Kiedy śmietana zgęstnieje dodać cukier puder.
Upieczone Bezy dekorujemy bitą śmietaną i ulubionymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 06.09.2011 15:21
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak