Sposób przygotowania

Filety myjemy, oczyszczamy, osuszamy i kroimy na cienkie płaty- przyprawiamy przyprawą do kurczaka
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i kilka łyżek masła- smażymy mięso na rumiano z obu stron.
W rondlu rozgrzewamy masło- wrzucamy na nie pokrojoną cebulę i pieczarki, a także kostki rosołowe- dusimy do miękkości.
Na koniec dodajemy śmietanę- gotujemy chwilkę- miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy posiekaną natkę- przyprawiamy do smaku.
Usmażone mięso przekładamy do brytfanki lub półmiska- zalewamy sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak zwykle przepyszny
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śwetny pomysl na obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    freekate

    proste i pyszne :)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    uwielbiam kurczaka i takie połączenia
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !