Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem borowikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 600 ml
śmietana 200 ml
cebula 1 sztuka
masło 2 łyzki
mąka ziemniaczana 2 łyzeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
zielenina do dekoracji
borowiki 600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem borowikowy

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Borowiki oczyszczamy, kroimy w plastry. Na maśle podsmażamy cebule i dodajemy borowiki. dusimy 0k 6 minut, zalewamy bulionem. Gotujemy ok 30 minut. Dodajemy śmietanę z mąką. Doprawiamy do smaku i miksujemy. Przecieramy przez sito. Posypujemy zielenina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.03.2012 22:22
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak