Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z Melona i Tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały melon 1 szt
cebula 1 szt
ketchup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
jabłko kwaśne 1 szt
szynka 10 dag
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z Melona i Tuńczyka

Przekroić umyty melon wzdłuż na ćwiartki, z każdej usunąć pestki i odciąć skórkę. Miąższ pokroić w kostkę i odsączyć. Tuńczyka podzielić na kawałki, wędlinę pokroić w kostkę, cebulę posiekać. obrane jabłko pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z ketchupem, cebulą i oliwą z tuńczyka, doprawić solą i pieprzem. Składniki starannie wymieszać z przygotowanym sosem i schłodzić sałatkę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 30.05.2011 15:50
smaczne
Dorota71 21.09.2010 09:14
ciekawe polączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak