Sposób przygotowania

Mięso mielone wymiszać z namoczoną i rozdrobinioną czerstwą kajzerką, dodać bułkę tartą, jajo, sól, piprz. Wyrobić. Uformować małe pulpeciki, obtoczyć je w mące, usmażyć na mieszance oleju i masła.

Grzyby namoczyć w szklance wody, po godzinie ugotować i posieskać.

Rozgrzać łyżkę maska, dodać łyżkę mąki, kiedy zasmażka się spieni i zbieleje dodać śmietanę i pozostały z gotowania wywar wraz z grzybami, jescze chwilę trzymać na ogniu, by sos lekko zgęstniał, doprawić solą i piorzem. W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć wartswę makaronu, na nim pulpety, na nich znów masaron. Zalać przygotowanym sosem.

Zapiekać w piekarniu nagrzanym do 190-200 stopni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !