Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
szynka 70 g
ser pecorino 100 g
sos pomidorowy 60 z bazylią

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z bakłażana

bakłażana pokój wzdłuż na plastry o grubości 1 cm umyj posól i poczekaj aż puści sok, wtedy osącz sok przykładając papierowy ręczniczek,plastry bakłażana piecz na grilu z obu stron,na wygrilowanego bakłażana układaj szynkę oraz ser,całość zwiń i zepnij wykałaczkami , tak przygotowane zrazy przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj z sosem pomidorowym w temp 180 przez 10 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak