Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo- grzybowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
grzyby suszone 20 gram
wywar z kurczaka 300 ml
śmietana 12% 100 ml
mąka pszenna 1 łyżka
cebula biała 1 szt
sól
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo- grzybowy

Grzyby suszone moczymy przez 30 minut i gotujemy w tej samej wodzie. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy z cebulką na maśle klarowanym (lekko solimy). Podlewamy wywarem z kurczaka i dodajemy ugotowane grzyby oraz trochę wody, w których się gotowały, a następnie mąkę ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i na koniec dodajemy oliwę truflową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 12.01.2012 20:23
nazwa niczego sobie :o)
gusia1000 18.12.2011 20:12
Lubię taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak