Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby pieczone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 1/2 kg
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby pieczone

Grzyby oczyszczamy myjemy i osuszamy,odcinamy nóżki.Układamy na wysmarowanej olejem blasze kapeluszami do spodu,solimy i oprószamy pieprzem i na każdym kapeluszu układamy mały kawałek masła.Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 15 min.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki lub startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.11.2011 08:15
kapitalny smak...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak