Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone powidła morelowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 4 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone powidła morelowe

Morele obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki, zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę, aby puściły sok. Następnie smażymy w garnku o grubym dnie przez co najmniej 4 godziny (aby większość soku odparowała). Ciepłe wlewamy do słoików i pasteryzujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarlin 20.01.2012 14:55
Jeszcze takich nie jadłam i koniecznie muszę spróbować.
gusia1000 15.12.2011 15:25
Smaczna rzecz.
pacpaw 14.10.2011 19:06
no to smażymy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak