Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z kurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z kurek

Umyte i osuszone kurki gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej studzimy i odcedzamy i drobno kroimy.W wywarze moczymy suchą bułkę dokładnie ją odciskamy i dodajemy do grzybów.Na łyżce masła dusimy drobno pokrojoną cebulę doprawiamy sola i pieprzem studzimy i dodajemy do grzybów.Masę wyrabiamy z dodatkiem przypraw i całego jajka.Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.07.2012 09:03
fajny pomysł na kurki :)
anemon 07.09.2011 08:05
Takie kotlety muszą być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak