Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 gram
pierś z kurczaka 300 gram
cebula biała 1 szt
mascarpone 250 gram
pomidory krojone z puszki 1 szt
pomidory suszone w zalewie 10-15 szt
olej do smażenia 2 łyżki
sól
pieprz
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone

Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę, usmażyć na oliwie na rumiano (lekko posolić), dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, rozdrobnione pomidory z puszki i pomidory z zalewy (pokrojone na 4-6 części), dusić pod przykryciem około 10 minut. Dodać mascarpone, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gorący makaron polewać sosem pomidorowym z kurczakiem i udekorować (obficie) świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.12.2011 15:19
Dużo osób to robi.
pacpaw 18.11.2011 19:30
kurczak i mascarpone - pomysłowe
Tomasz17 06.11.2011 10:25
wyśmienite danie
Jarlin 09.09.2011 09:21
suuuper przepis:-)
suzana 06.09.2011 16:24
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak