Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki świąteczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
cukier 5 łyżek
miód prawdziwy 15 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
kakao 4 łyżeczki
masło 1/2 kostki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki świąteczne

Miód podgrzać, rozpuścić w nim cukier i masło, i przyprawę do piernika. Gdy składniki trochę przestygną dodać do nich sodę oczyszczoną, kakao i mąkę, wyrobić dokładnie, aż ciasto w konsystencji będzie przypominać ciasto na pierogi. Rozwałkować i wycinać fantazyjne figurki. Piec w temperaturze około 170º przez mniej więcej 8 minut (pierniczki nie mogą być ciemne, bo zgorzknieją). Udekorować lukrem i czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 11.04.2012 13:33
Bardzo smakowite, śliczniutkie pierniczki.
pacpaw 25.01.2012 20:36
nic tylkoczeka? na ?wi?ta
gusia1000 14.12.2011 15:35
Twoje znakomicie wyglądają i na pewno smakują. Ja też co roku je robię.
Renia1 23.11.2011 17:40
dekoracja u ciebie cud, miód, malina !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak