Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
mięso mielone drobiowe 20 dkg
ser pleśniowy 5 dkg
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: selery faszerowane

Umyte selery obieramy ze skóry kroimy na pół i wydrążamy,następnie skrapiamy sokiem z cytryny.Środki drobno kroimy mieszamy z mięsem mielonym i doprawiamy do smaku solą ale nie za dużo bo ser jest słony..pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno pokrojonym serem pleśniowym.Całość mieszamy wkładamy do miseczek z selera układamy w rondlu podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem aż ser seler stanie się miękki.Mięso można zastąpić ugotowanym ryżem a ser pleśniowy pokruszonymi orzechami pistacjowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 27.12.2011 17:24
zdrowe są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak