Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 400 gram
bulion 800 ml
kurki 800 gram
cebula 1 sztuka
pomidory kroione 1 puszka
olej do smazenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurkami

Ryz płuczemy zimna wodą, cebule kroimy w kostkę , podsmażamy dodajemy do niej ryż , i smażymy aż będzie szklisty. Dodajemy po 100 ml bulionu i jak ryz wchłonie dolewamy następne i tak aż do końca . Kurki kroimy podsmażamy, Dodajemy pomidory i dusimy , doprawiamy do smaku. Ryz mieszamy z sosem z grzybów , podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak