Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 70-80 dag
wędzony boczek 8 plasterków
duże cebule 2 sztuki
żółty ser 8 plasterków
pieprz do smaku
smalec (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z serem

Mięso oczyścić z błon,pokroić na plastry i zbić każdy kawałek tłuczkiem.Posolić z obu stron,a z jednej strony posmarować przecierem pomidorowym.Na każdej porcji mięsa położyć plasterki żółtego sera,boczku i cebuli.Doprawić.Złożyć każdy plaster na pół.Folię aluminiową wysmarować smalcem,ułożyć na niej mięso i zawinąć tak,aby nie wyciekał sos podczas pieczenia.Ułożyć na suchej blasze i piec w rozgrzanym piekarniku w temp.200 stopni 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 23.11.2011 22:37
bardzo fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak