Sposób przygotowania

Z jajek, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru i cukru waniliowego zarobić ciasto i upiec na dużej blasze wysmarowanej tłuszczem. Wystudzić i przekroić na połowy. Spód ciasta lekko nasączyć ponczem. Obie galaretki rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Każdą rozpuszczamy oddzielnie. Jedną odstawić do całkowitego stężenia. Pokroić ją w kostkę lub poszarpać widelcem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier (1/2 szklanki). Na koniec ubijania wlać przestudzoną żelatynę i dodać galaretki. Dobrze wymieszać. Masę śmietanowa wyłożyć na nasączone ciasto i przykryć drugą połową. Można również lekko nasączyć. Tężejącą galaretkę wymieszać z wiórkami i wyłożyć na wierzch ciasta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna89

    ale pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bogusiaz

    Wygląda i smakuje rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !