Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę dodać resztę składników i wodę w takiej ilości ,aby powstało gładkie ciasto ,gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 30 min,aby odpoczęło .
Farsz;
Kapustę pokroić w kostkę ,kostka nie musi być równa tylko mała i obgotować w osolonej wodzie .Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu ,następnie dodać osączoną z wody kapustę ,doprawić solą i pieprzem ,ewentualnie jarzynką ,wszystko razem dusić jeszcze kilka minut na koniec posypać mąką i wymieszać .

Ciasto rozwałkować na cienki placek ,szklanką wyciąć krążki ciasta które napełnić farszem ,zlepić pierogi .Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie ,podawać polane tłuszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Przyznam, że to dla mnie nowość. Z podobnym farszem robię łazanki. Pomysł z pierogami bardzo mi się spodobał i z pewnością go wypróbuję.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !