Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno, pod konieć ubijania dodać cukier. Połączyć z żółtkami i mąką z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i piec ok. 15 min. 170*C. Biszkopt wyłożyć na wilgotną ściereczkę i delikatnie zwinąć. Serki wymieszać z cukrem pudrem. Rozwinięty biszkopt posmarować najpierw dżemem poziomkowym, a następnie masą serową i posypać równomiernie borówkami. Delikatnie zwinąć w roladę i odstawić w chłodne miejsce. Można udekorować roladę wg. uznania np. cukrem pudrem, stopioną czekoladą lub bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !