Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z serkiem maskarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
dżem
cukier puder
borówki
serek mascarpone 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z serkiem maskarpone

Białka ubic na sztywno, pod konieć ubijania dodać cukier. Połączyć z żółtkami i mąką z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i piec ok. 15 min. 170*C. Biszkopt wyłożyć na wilgotną ściereczkę i delikatnie zwinąć. Serki wymieszać z cukrem pudrem. Rozwinięty biszkopt posmarować najpierw dżemem poziomkowym, a następnie masą serową i posypać równomiernie borówkami. Delikatnie zwinąć w roladę i odstawić w chłodne miejsce. Można udekorować roladę wg. uznania np. cukrem pudrem, stopioną czekoladą lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak