Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 łyżka
mąka 4 łyżka
cukier 4 łyżka
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka 2 szt
śmietana 30% 300 ml
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Jedną galaretkę przyrządzić w 0,5 l wody, drugą w 3/4 szklanki. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek, kakao. Ciasto wlać do formy i piec ok 25-30 min.
Śmietankę ubić, dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody. Masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki do stężenia. Na masę wyłożyć owoc zalać drugą galaretką i odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 11.01.2012 11:38
prosty a jaki smaczny.... :)
Justa32 24.09.2011 13:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak