Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
jajko 5 szt.
margaryna 200 g
cukier puder 200 g
twaróg 250 g
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z malinami

Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem. Pieczemy je przez ok 20 minut w 160 stopni C. Biszkopt wykładamy na rozłożoną ściereczkę. Jeszcze gorący zwijamy razem ze ściereczką i odkładamy.
Mararynę utrzeć z cukrem, dodać twaróg, zmiksować. Rozwijamy ciasto smarujemy kremem, na krem nakładamy maliny, zwijamy i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona15 29.01.2012 19:52
pycha
novita23 14.09.2011 20:34
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak