Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z malinami i borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
margaryna 75 g
mąka 75 g
mleko 150 ml
kasza manna 100 g
cukier 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
olej 75 ml
borówki
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami i borówkami

Na Kruszonkę: 75 g margaryny Kasia, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki. Składniki na kruszonkę połączyć. Margarynę stopić w rondelku dolać olej, mleko i jajka i wymieszać.
Mąkę zmieszać z kaszą manną, cukrem , sodką i proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Suche składniki dodać do płynnych i szybko, ale nie dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch położyć maliny i borówki. Posypać kruszonką.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak