Sposób przygotowania

Na Kruszonkę: 75 g margaryny Kasia, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki. Składniki na kruszonkę połączyć. Margarynę stopić w rondelku dolać olej, mleko i jajka i wymieszać.
Mąkę zmieszać z kaszą manną, cukrem , sodką i proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Suche składniki dodać do płynnych i szybko, ale nie dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch położyć maliny i borówki. Posypać kruszonką.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !