Sposób przygotowania

Kurki pozostawiam w całości, ewentualnie większe okazy przekrajam na pół. Na patelni rozgrzewam masło, aż zacznie lekko skwierczeć. Wrzucam kurki i smażę na średnim ogniu, posypując dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Jajka w tym czasie lekko roztrzepuję w miseczce.
Kiedy kurki lekko się podsmażą (sok musi odparować) i zezłocą wylewam na patelnię jajka i smażę razem do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja lubię lekko, ale wyraźnie ściętą. Podczas smażenia solę do smaku, a w ostatniej chwili wrzucam siekaną pietruszkę i szczypiorek.

Po chwili ściągam z ognia i podaję z plastrami pomidora i chlebem z masłem i twarożkiem lub łagodnym serem brie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    I to jest śniadanie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !