Sposób przygotowania

Skórę golonek lekko nacinamy w kratkę i obgotowujemy je ok.15 minut.Wyjmujemy,osączamy,nacieramy solą i pieprzem i układamy na kratce w mocno nagrzanym piekarniku pod kratką ustawiamy brytfankę,do której będzie ściekał tłuszcz.Pieczemy 2 godziny często obracając.Drobno pokrojone jabłka i cebulę podsmażamy na smalcu,dodajemy kapustę,liść laurowy,sól,pieprz i dusimy.Pod koniec dodajemy starty surowy ziemniak.Kapustę wykładamy na półmisek,na niej kładziemy upieczone golonki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !