Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po Bawarsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże golonki 2 sztuki
smalec 3 łyżki
cebula 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 75 dag
jabłko winne 2 kilka dużych szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po Bawarsku

Skórę golonek lekko nacinamy w kratkę i obgotowujemy je ok.15 minut.Wyjmujemy,osączamy,nacieramy solą i pieprzem i układamy na kratce w mocno nagrzanym piekarniku pod kratką ustawiamy brytfankę,do której będzie ściekał tłuszcz.Pieczemy 2 godziny często obracając.Drobno pokrojone jabłka i cebulę podsmażamy na smalcu,dodajemy kapustę,liść laurowy,sól,pieprz i dusimy.Pod koniec dodajemy starty surowy ziemniak.Kapustę wykładamy na półmisek,na niej kładziemy upieczone golonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.07.2011 09:28
pychota
Anna146 11.07.2011 07:11
smacznie wygląda
buksiak12 29.08.2010 14:54
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:18
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:30
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak