Sposób przygotowania

Ryż gotujemy, zgodnie z przpisem na opakowaniu. Dodajemy sos do ryżu, dokładnie mieszamy. Na folii spożywczej kładziemy łososia, na niego algi, następnie jeszcze gorący ryż rozsmarowujemy na algach. Układamy pokrojonego w cienkie paski ogórka i awokado. Smarujemy odrobiną wasabi i majonezu. Zwijamy, kroimy na krążki 1,5-2 cm i dekorujemy, obtaczając sushi od strony łososia w czarnym sezamie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Z chęcią bym sobie zjadła takie sushi :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Bardzo apetyczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niedługo też będę robił sushi
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To prawda, ładnie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !