Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi z paluszkami krabowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do sushi 1 szklanka
wasabi 30 gram
majonez 20 gram
algi 10 sztuk
paluszki krabowe 5 sztuk
ogórek 1 szt
sos sojowy 1
sos 3-5 (do ryżu)

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi z paluszkami krabowymi

Ryż gotujemy, zgodnie z przpisem na opakowaniu. Dodajemy sos do ryżu, dokładnie mieszamy. Jeszcze gorący ryż rozsmarowujemy na algach. Układamy pokrojonego w cienkie paski ogórka i paluszki krabowe przekrojone wzdłuż na pół. Smarujemy odrobiną wasabi i majonezu. Zwijamy, kroimy na krążki 1,5-2 cm. Podajemy z sosem sojowym wymieszanym z wasabi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.03.2012 16:33
nie jadłam jeszcze
pacpaw 12.12.2011 22:22
za surmi jakoś nie przepadam, wcale
gusia1000 11.12.2011 13:44
Ekskluzywne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak