Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew ścieramy na grubej tarce, gotujemy w 1.5 litra wody, wrzucamy kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy warzywa będą miękkie, dorzucamy starte ogórki i gotujemy jeszcze 5 minut. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Klasyczna ogórkowa, tylko czy nie lepiej dodać zamiast kostek włoszczyznę?
  • 4
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    To jest szybka ogórkowa dla zapracowanych. Oczywiście o wiele lepiej ugotować ogórkową na wywarze z mięsa i włoszczyzny (a nie na samej włoszczyźnie), ale przepisu na ogórkową szukać będą raczej panie, które nie znają się za bardzo na gotowaniu, dlatego postanowiłam im życie ułatwić :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    gęste są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię taką zupę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    piątkowa zupka,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !