Sposób przygotowania

Cukinię obieramy, pozbywamy się pestek i kroimy w większą kosteczkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę podobnej wielkości co cukinię. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. W rondelku łączymy pokrojone pomidory, cukinię. Pokrojoną kiełbasę i cebulę rumienimy oddzielnie na patelni i również dodajemy do gotującego się lecza. Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Po 10 minutach dodajemy kosteczkę papryki i dusimy pod przykryciem do momentu gdy pomidory się nam całkowicie rozpadną, a cukinia będzie miękka. Podawać z pieczywem lub jako dodatek do placka po węgiersku. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    W jednoosobowej ilości, ale przepyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    już poprawione :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie leczo,robie podobnie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    musze iść na działke po cukinię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczne, oj smaczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Cukinię w sezonie jem kilka razy w tygodniu i w każdej postaci :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam cukinię przyrządzoną na różne sposoby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !