Sposób przygotowania

Z mleka, mąki, jajek i cukru robimy ciasto naleśnikowe. Jabłka trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do ciasta naleśnikowego, dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju nieduże placki. Podajemy ciepłe posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Placuszki, ciekawy pomysł, ale to placuszki, a nie naleśniki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pani Henryko, placuszki są z ciasta naleśnikowego, stąd nazwa. Wystarczy troszkę pomyśleć co autorka miała na myśli :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    szybkie i smaczne ....w moich przepisach jako placki raz ,dwa, trzy....
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Misia53, moje naleśniki są inne. Spojrzałam właśnie na Twój przepis i faktycznie jest podobny, ale ja nie używam wody (do żadnych naleśników) i podałam dokładne proporcje :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacyjny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię i mi smakują.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !