Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwka kalifornijska 25-30 dag
sól 1
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab nakłuć w dwóch miejscach na całej długości cienkim nożem. W otwory włożyć śliwkę kalifornijską. Natrzeć mięso solą i posypać pieprzem. na wierzch położyć liście laurowe i przewiązać schab sznurkiem, aby liście się trzymały. Włożyć mięso do folii do pieczenia, wrzucić ziele angielskie, wlać pół szklanki wody. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 80-90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.12.2011 17:01
Robiłam i wszystkim smakowało.
Lotar 21.09.2011 08:57
Pycha
AgaS10 06.09.2011 09:05
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak