Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
szpinak świeży 500 gram
czosnek 2 ząbki
masło 50 gram
jajko 2 szt
mąka 1
masło klarowane 1

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem

Piersi z kurczaka pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć. Oderwać łodyżki od szpinaku i wyrzucić. Liście szpinaku opłukać dokładnie, poddusić z solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na kotletach kłaść szpinak z czosnkiem i plasterek masła. Zawinąć, związać sznurkiem. Roladki obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na maśle klarowanym. Podawać z ryżem i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 26.02.2012 09:40
super
rutynka 23.12.2011 13:52
mm palce lizać
gusia1000 10.12.2011 16:58
Dobra rzecz.
AgaS10 06.09.2011 09:02
a ja nie lubię szpinaku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak