Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron za szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 gram
szpinak świeży 1 kg
ser feta 1 opakowanie
pieprz 1
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron za szpinakiem

Oderwać łodyżki od szpinaku i wyrzucić. Liście dokładnie wypłukać- co najmniej 3 razy. Udusić na małym ogniu, dodając dwie łyżki masła oraz pokrojoną w kostkę fetę. Gdy feta się rozpuści, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez minutę, dolewając w razie potrzeby odrobinę wody. Dodać ugotowany makaron i wymieszać, ewentualnie ugotowany makaron rozłożyć na talerzach i udekorować szpinakiem z fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2011 20:00
Fajne jedzenie.
pacpaw 12.09.2011 20:26
feta szpinak i makaron - koniecznie muszę poznać ten smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak