Sposób przygotowania

Umyte kalarepki cienko okrajamy ze skórki odkrawamy wierzchołki i obie części lekko wydrążamy w środku i wkładamy do gorącego bulionu i gotujemy przez kilka minut aby stałe się miękkie i jędrne.Wyjmujemy je łyżką cedzakową.Na maśle i oliwie smażymy drobno pokrojoną cebulę dodajemy umyte obrane i drobno pokrojone pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.Bułkę moczymy w mleku i odciśniętą dodajemy do ostudzonych grzybów,wbijamy surowe jajka dodajemy natkę i mieszamy i rozkładamy farsz do wydrążonych kalarepek.Układamy ciasno w rondlu przykrywamy odciętymi wierzchołkami wlewamy bulion warzywny w którym się gotowały i dusimy przez 15 min na małym ogniu.Delikatnie wyjmujemy układamy na półmisku,sos z duszenia zagęszczam,y śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość posypujemy koperkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !