Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciak z kremem budyniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
mleko 250 ml
budyń śmietankowy 1 szt
masło 150 gram
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki
cukier puder 1

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciak z kremem budyniowym

Budyń gotujemy w połowie ilości mleka, a więc w 250 ml, jeśli opakowanie jest na 500 ml. Studzimy, miksujemy ze 100 gram miękkiego masła. W razie potrzeby dodajemy trochę cukru pudru. Rozsmarowujemy na biszkopcie. W garnuszku rozpuszczamy 50 gram masła z cukrem i energicznie mieszając powoli dosypujemy kakao. Gdy polewa trochę ostygnie wylewamy dekoracyjne esy floresy na biszkopcie posmarowanym kremem budyniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2011 19:57
Tak, zgadzam się.
Andzia1977
Andzia1977 06.10.2011 11:59
proste i szybkie
Andzia1977
Andzia1977 06.10.2011 11:59
proste i szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak