Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki arabsko-śródziemnomorskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
margaryna 25 dkg
cukier 12 dkg
żółtko jajek 2
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kakao 3 łyzeczki
Krem:
śmietana 30% 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 2 łyzeczki
reszta:

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki arabsko-śródziemnomorskie

Kroki postępowania

1
Posiekać margarynę z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepić foremki. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Krok 1 - Kruche babeczki arabsko-śródziemnomorskie foto
2
Chalwę pokroic na cienkie plastry i wyciąc serduszka foremka do ciastek.
Krok 2 - Kruche babeczki arabsko-śródziemnomorskie foto
3
Przygotowac żelatynę i pozostawić aż się oziębi. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec dodać kakao i żelatynę. Nałożyć na zimne babeczki. Babcezki udekorowac serduszkami i orzeszkami.
Krok 3 - Kruche babeczki arabsko-śródziemnomorskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak