Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone ptasie mleczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
galaretka agrestowa 1
śmietana 30% 2 szklanki
brzoskwinie w puszce 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone ptasie mleczko

Pieczemy cienki biszkopt z niewielkiej ilosci jaj lub kupujemy gotowy. Śmietane przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklance wody i przestudzoną dodajemy do śmietany - mieszamy. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę. Pokrojone brzoskiwnie wrzucamy do śmietany, mieszamy i wykładamy na biszkopt. wstawiamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.10.2013 10:08
kawalek nieba na ziemi
JUSTYNA61 27.11.2011 19:29
już wyobrażam sobie tą pychotkę:)
Katarzyna/kate1980 14.09.2011 22:46
śliczne
Grazyna0211 10.09.2011 12:20
pyszne
agnieszka214 07.09.2011 07:43
mniam
agnieszka214 07.09.2011 07:43
mniam
Gosia40 05.09.2011 20:19
Musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak