Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z nadzieniem czekoladowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
żółtko jajek 2
margaryna 20 dkg
cukier puder 2/3 szklanki
kakao 2 łyżki
aromat rumowy
reszta:
masło 1 kostka
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 3 łyżki
rum
rodzynki
kulki czekoladowe
dżem z owoców leśnych

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z nadzieniem czekoladowym

Kroki postępowania

1
Margaryne zagnieść z żółtkami i cukrem pudrem. Nastepnie dodać przesitowana makę i kakao oraz olejek rumowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Krok 1 - Babeczki z nadzieniem czekoladowym foto
2
Rodzynki zamoczyc w rumie na cała noc.
Krok 2 - Babeczki z nadzieniem czekoladowym foto
3
Masa: masło utrzec na puch z cukrem pudrem. Dodać kakao i zmiksować. Babeczki posmarowac dzemem. Krem nakładać na babeczki i udekorować rodzynkami z rumu i wiśniami z nalewki. Z wierzchu można polać polewą i dodać kulki czekoladowe.
Krok 3 - Babeczki z nadzieniem czekoladowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak