Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z kapusty i ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ziemnaki 75 dag
jajko 5 sztuk
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pieprz do smaku
sól do smaku
schab wędzony 40 dag
kwaśna śmietana 3/4 szklanki
kapusta włoska 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z kapusty i ziemniaków

Kapustę myjemy,usuwamy głąb i grube nerwy,kroimy w drobne paski.Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,osączamy.Ziemniaki gotujemy\"w mundurkach\",obieramy,kroimy w plasterki.Schab kroimy w paski.Do wysmarowanej tłuszczem formy wkładamy warstwami połowę ziemniaków,kapustę,schab i drugą połowę ziemniaków.Śmietanę roztrzepujemy z jajkami i przyprawami,zalewamy nią suflet.Zapiekamy ok.45 minut w temp. 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 11.08.2012 22:38
fajny przepis
madzialena19 28.04.2012 22:04
smaczny
Marek6 23.09.2011 15:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak