Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z warzywnym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki pół kg
mąka ziemniaczana 100 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku do smaku
pomidory 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
kiełbasa do smaku
papryka mielona do smaku
bulion drobiowy 1 szklanka
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z warzywnym sosem

Z zmielonych ziemniaków. mąki i jajka zagnieść ciasto na kluski. Uformowane kluski ugotować w osolonej wodzie. Pomidory. paprykę, cebulę. ogórki pokroić zeszklić na maśle. Podlać bulionem. Gotować do rozgotowania się pomidorów. Dodać kiełbasę. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Wszystko razem dusić. Aż do zgęstnienia sosu. Polać sosem kluski

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.10.2012 16:51
super
Małgorzata106 18.02.2012 17:59
rewelacja
Emiliozo 01.11.2011 08:54
tez lubię kluski sląskie
Ewelina38 29.10.2011 14:35
super pomysł na nową odsłonę kluseczek które uwielbiam i zazwyczaj robiłam je z sosem pieczarkowym
Robert10 11.10.2011 16:15
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak