Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z szalotkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4 steki
szalotka 25 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
masło 5 dag
oliwa 3 łyżki
cukier brązowy 1 łyżeczka
wino czerwone 1/2 szkl
bulion wołowy 2 szkl
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z szalotkami

1. Steki lekko spłaszcz dłonią, posmaruj łyżką oliwy wymieszaną z pieprzem. szalotki obierz, dymkę obierz na kawałki.
2. Na maśle przesmaż szalotki, wsyp cukier i smaż mieszając minutę. Wlej wino i bulion. Gotuj ok 15 min. Dymkę podsmaż na reszcie oliwy. Steki smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami, podsmażoną dymką, szalotką i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.03.2014 11:42
rewelacyjna
zdzislawa2 12.04.2012 13:27
super
zdzislawa2 12.04.2012 13:27
super
Krystyna32 07.09.2011 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak