Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowe mięso np. szynka, gulaszowe 1 kg
marchewka 2 szt
seler mały 1 szt
cebula czerwona 1 szt
majeranek po trochę
bazylia po trochę
tymianek po trochę
Pieprz czarny mielony Prymat po trochę
papryka czerwona po trochę
sól po trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso

Czyste mięso pokroić na średnie kawałki,posypać przyprawami, cebulę, marchewkę,seler pokroić, dodać do mięsa. Odstawić do lodówki na 2godziny. Podlać 1 szklanką wody dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.W czasie duszenia dolewać wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 17.07.2013 19:34
Lubie takie duszone mięsko w sosie .
ZEWA 24.06.2012 15:47
takie mięska są super
angelika14 27.05.2012 13:55
bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)
Juleczka20 28.04.2012 14:56
lubię takie
tomek18 01.09.2011 08:44
bardzo smaczne
Motorek 13.05.2011 09:38
pycha
IlonaAlbertos 05.05.2011 00:40
Apetyczne :)
Joanna108
Joanna108 23.02.2011 08:47
uwielbiam takie
sylwiachmiel 24.06.2010 07:43
czesto tez przygotowuje,miesko palce lizac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak