Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzewamy tłuszcz zarumieniamy drobno pokrojoną cebulę dodajemy oczyszczone umyte i drobno pokrojone grzyby i dusimy razem przez kilka minut,następnie dodajemy ryż i doprawiamy do smaku solą pieprzem i natką pietruszki i mieszamy.Wypełniamy farszem umyte pozbawione gniazd nasiennych papryki.W dużym rondlu gotujemy szklankę wody dodajemy kostkę bulionu warzywnego,koncentrat pomidorowy,ketchup,szczyptę papryki,przeciśnięty przez praskę czosnek łyżeczkę cukru lub miodu mieszamy.Układamy papryki częściowo przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu aż papryka zmięknie a sos zgęstnieje.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !