Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziewana grzybami i ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
grzyby świeże 20 dkg
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki 1 łyżka
ryż 3/4 (ugotowany)
Papryka słodka mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziewana grzybami i ryżem

W rondelku rozgrzewamy tłuszcz zarumieniamy drobno pokrojoną cebulę dodajemy oczyszczone umyte i drobno pokrojone grzyby i dusimy razem przez kilka minut,następnie dodajemy ryż i doprawiamy do smaku solą pieprzem i natką pietruszki i mieszamy.Wypełniamy farszem umyte pozbawione gniazd nasiennych papryki.W dużym rondlu gotujemy szklankę wody dodajemy kostkę bulionu warzywnego,koncentrat pomidorowy,ketchup,szczyptę papryki,przeciśnięty przez praskę czosnek łyżeczkę cukru lub miodu mieszamy.Układamy papryki częściowo przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu aż papryka zmięknie a sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2011 07:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak