Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 25 dkg
jajko 6 szt
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kwaśna 3 łyżki
skórka z cytryny 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

Masło ucieramy na pianę z cukrem i skórką cytrynową,dodajemy po jednym żółtku i ciągle ucieramy.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy,na koniec dodajemy śmietanę i pianę ubitą z białek.Formę smarujemy masłem wysypujemy bułką tartą i przekładamy ciasto.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 18.04.2012 10:51
smaczna babeczka
Krystyna32 10.11.2011 19:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak