Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka bita parzona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/4 kg
masło 1 kostka
mąka ziemniaczana 1/4 kg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 szt
tłuszcz do formy
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: babka bita parzona

Cale jajka ucieramy z cukrem tak długo aż masa zgęstnieje i urośnie.Sparzamy roztopionym masłem.Ubijamy do wychłodzenia i dopiero wtedy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Po wyrobieniu ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i pieczemy 50 min.Po upieczeniu smarujemy lukrem lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak